EU:s Covidbevis

Som Sveriges största aktör inom Covid-19 diagnostik med efterföljande utfärdande av reseintyg, erbjuder ExpressCare nu även EU:s Covidbevis. Fr.o.m 12e augusti kan länder i EU kräva ett Covidbevis som utfärdats av E-hälsomyndigheten. ExpressCare är anslutna till tjänsten och utfärdar Covidbevis både för PCR och Antigentester i samarbete med E-hälsomyndigheten.

ExpressCares 25 kliniker finns över hela landet, bl.a. på Sveriges två största flygplatser Arlanda och Landvetter där provtagningsklinik bedrivs tillsammans med laboratorium i samarbete med ISO 15189-ackrediterade Life Genomics.

E-hälsomyndighetens Covidbevis är kostnadsfritt, både i elektroniskt- och pappersformat eller bådadera.

För att få ditt EU-Covidbevis har du två alternativ:

1) För dig med svenskt medborgarskap och E-Legitimation (Bank-ID, Freije-ID osv). Ladda ned appen Kivra (gratis digital brevlåda) i din smartphone och skapa ett konto. EU-Covidbeviset laddas upp där per automatik när vi analyserat klart ditt prov. Upplever ni svårigheter med nedladdning eller användning av appen, kontaktar ni Kivras kundtjänst för hjälp.

2) Kan du inte ladda ned/logga in i Kivra, så är du välkommen att hämta upp ditt Covidbevis i pappersform på någon av våra 25 kliniker. På Arlanda och Landvetter har vi öppet dygnet runt och på övriga kliniker finns vi tillgängliga under veckans alla dagar. Du kan när som helst besöka valfri klinik under öppettider för att hämta ut ditt Covidbevis. Du får ett sms och mail när analysen är klar varpå du är välkommen till någon av våra kliniker för att hämta ditt EU-Covidbevis. Observera att det kan ta upp till 30 min för vår personal att hjälpa er med utskriften. Ha detta i beaktan vid planeringen av er resa. Ni måste visa upp ID-handling när ni hämtar ert EU-Covidbevis. Ni skall inte boka tid på kliniken för att hämta upp beviset, utan det är Drop-In som gäller.