Våra kliniker – Expresscare Skövde

Kliniken har stängt

Kliniken har stängt ner för gott. Vårt enda testcenter som fortfarande har öppet är Arlanda. Här kan ni läsa mer om Arlanda testcenter.

Vid frågor, kontakta oss på info@expresscare.se

Coronatest Skövde

ExpressCare erbjuder Covid-19 provtagning med PCR-test alternativt Antigentest. Vi utfärdar reseintyg signerat av specialistläkare vid negativt test!

Antigen
Svar inom 45 min.

PCR

Provtagning före 13:30: svar samma dag mellan 18:00-00:00.

Provtagning efter 13:30: svar dagen därpå mellan 18:00-00:00.

Vill du vaccinera dig? Läs mer om våra

Öppettider

Mån-Fre: 08.00 – 17.00
Lör: 10:00 – 14:00
Sön: 10:00 – 14:00
Öppettider kan variera

Adress

Torggatan 15
541 30 Skövde

Kontakt

Boka nu

Antigen-test COVID 19 - 595kr för provtagning. 200 kr för reseintyg.

Välkomna till vår mottagning på Torggatan 15 i Skövde! Provtagning fram till 16.00 måndag-söndag svaras ut efter 1 timme. Det är viktigt att du tar med dig ditt pass till provtagningen. Detta då passnummer behöver ifyllas på reseintyget.

Läs mer

Olika regler gäller för olika länder avseende hur många timmar innan avresa som testet behöver tas samt om de kräver ett specifikt reseintyg. Resenären ansvarar för att säkerställa detta innan provtagningen sker. Om inget annat uppges så kommer vi utfärda vårt standardintyg som är på engelska och signerat av specialistläkare. Här kan du läsa mer om hur ExpressCare som Sveriges största aktör tillhandahåller EU:s Covidbevis. OBS! Om du inom 7 dagar inför ditt besök hos oss har haft förkylningssymtom eller feber så är du skyldig att avboka ditt besök hos oss. Vi tar endast emot symtomfria personer. Betalning sker genom kortbetalning (vi tar samtliga kreditkort) alternativt Swish till vårt företagskonto. Vi tar inte kontanter. Vid frågor om provtagning kontakta skovde@expresscare.se alternativt 010-204 10 00. Välkomna!

Skövde PCR-test COVID 19. 1795kr provtagning. 200kr för reseintyg.

Välkomna till vår mottagning på Torggatan 15 i Skövde! Provtagning innan 13.30 måndag-söndag svaras ut med resultat samt intyg samma kväll mellan 18.00-00.00. Provtagning senare än 13.30 måndag-söndag svaras ut dagen därpå mellan 18.00-00.00.

Läs mer

Det är viktigt att du tar med dig ditt pass till provtagningen. Detta då passnummer behöver ifyllas på reseintyget. Olika regler gäller för olika länder avseende hur många timmar innan avresa som testet behöver tas samt om de kräver ett specifikt reseintyg. Resenären ansvarar för att säkerställa detta innan provtagningen sker. Om inget annat uppges så kommer vi utfärda vårt standardintyg som är på engelska och signerat av specialistläkare. Här kan du läsa mer om hur ExpressCare som Sveriges största aktör tillhandahåller EU:s Covidbevis. OBS! Om du inom 7 dagar inför ditt besök hos oss har haft förkylningssymtom eller feber så är du skyldig att avboka ditt besök hos oss. Vi tar endast emot symtomfria personer. Betalning sker genom kortbetalning (vi tar samtliga kreditkort) alternativt Swish till vårat företagskonto. Vid frågor om provtagning kontakta skovde@expresscare.se alternativt 010-204 10 00. Välkomna!

Så bokar du ett coronatest i Skövde

Coronatestet genomför du på vår klinik i Skövde på Torggatan 15, där hjälper vår utbildade personal dig att genomföra ditt coronatest. Innan du besöker oss i Skövde är det viktigt att du bokar en tid, det gör du enkelt genom att använda bokningsfunktionen här på sidan. Du kan även boka ditt coronatest i Skövde genom att ringa 010-204 10 00. Du behöver inte svenskt personnummer för att boka ett coronatest hos oss.

Vid utlandsresa krävs ett negativt Covid-19 test, vi på Expresscare är störst i Sverige på Coronatester inklusive reseintyg.

Att tänka på innan du testar dig för Covid-19

Det är viktigt att du tar med din legitimation när du ska genomföra covid-19 test i Skövde. Önskar du ett reseintyg efter ditt PCR-test eller antigen-test måste du ha med dig ditt pass. Flertalet länder kräver att passnummer står med på reseintyget. Det är även viktigt att du inte har några symptom för Covid-19 inför testet, utan känner dig fullt frisk.

Så utför vi coronatester i Skövde

Båda våra Coronatester genomförs på samma sätt. En provtagningspinne förs in via ena näsborren till bakre svalgväggen och roteras mot slemhinnan. PCR-test och Antigen-test genomförs med en så kallad Nasofarynx-provtagning. Alla våra coronatester i Skövde genomförs av utbildad personal.

Så testar vi proverna för Covid-19

Efter ditt besök skickas ditt PCR-test för analys hos det ackrediterade laboratoriet Life Genomics. Provtagning innan klockan 13:30 måndag-söndag svaras ut med resultat samt intyg samma kväll mellan 18.00-00.00..

Har du genomfört ett antigen-test i Skövde får du provsvar 15–30 minuter efter genomfört test, antigen-tester analyserar vi på plats i kliniken.

Vad händer om du testats positiv för Covid-19?

Om ditt coronatest påvisar Covid-19 så får du ett läkarintyg samt mer information om smittspårning samt förhållningsregler. Dessa dokument får du i PDF format på både svenska och engelska, läkarintyget är dock endast på engelska. Vår specialistläkare kommer även att kontakta dig med mer information enligt de smittskyddsbestämmelser som finns.

Om ditt coronatest inte påvisar Covid-19

Om coronatestet du genomförde i Skövde inte påvisar en pågående infektion så erhåller du ett provsvar med giltigt reseintyg. Reseintyg innehåller all nödvändig information som krävs vid resa. Intyget är stämplat och innehåller namn, personnummer, passnummer, datum samt tidpunkt för testet och är signerat av vår specialistläkare. ExpressCare erbjuder EU:s Covidbevis. ExpressCare är anslutna till tjänsten och utfärdar Covidbevis både för PCR och Antigentester i samarbete med e-hälsomyndigheten. Vill du veta mer om vårt Covidbevis så kan du läsa det här.

Företagstjänster

Söker ni inom företaget en helhetslösning där ni coronatestar medarbetare på månadsbasis för att säkerhetskälla en smittfri arbetsplats? Vi har möjligheten att åka ut till er på arbetsplatsen eller välkomna er till vår klinik på Torggatan 15 i Skövde. Vi skräddarsyr en lösning som passar er bäst. Maila foretag@expresscare.se för snabb service. Reser ni inom företaget så utfärdar vi även reseintyg till de Covid-19 tester vi utför.

Expresscare Skövde

Torggatan 15
Skövde

Kontaktformulär

Använd formuläret för att kontakta oss

Öppettider

Mån-Fre: 08.00 – 17.00
Lör: 10:00 – 14:00
Sön: 10:00 – 14:00
Öppettider kan variera

Adress

Torggatan 15
541 30 Skövde

Kontakt